Quartair

buitenplaats quartair

QUARTAIR

Quartair, plek voor productie, presentatie en artistiek debat.

Quartair initieert en begeleidt tentoonstellingen, projecten en uitwisselingen met kunstenaars en kunstenaarsinitiatieven uit binnen- en buitenland. Nadrukkelijk wordt gestreefd naar samenwerking met andere culturele organisaties.
Quartair hanteert geen strak tentoonstellingsprogramma, waarvan de theoretische rechtlijnigheid dient te worden bewaakt. Hierdoor heeft Quartair een flexibel programma wat kan inspelen op actuele ontwikkelingen en open kan staan voor de kunst in al haar veelvormigheid.
Quartair creëert hiermee een platform voor kunstenaars in Den Haag opererend in een internationaal netwerk met aandacht voor ontwikkelingen in de hedendaagse beeldende kunst.

Kunstenaarsinitiatief Quartair werd in 1992 opgericht als een non-profit organisatie door jonge net afgestudeerde kunstenaars van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.
Quartair is gevestigd in ‘De Haagsche Broodfabriek’ H.B.F. (foto) uit 1902 aan de Toussaintkade in Den Haag. Het monumentale gebouw, wordt beheerd door stichting B141. In het gebouw hebben 12 kunstenaars een atelier en is er op de begane grond de tentoonstellingsruimte van Quartair van 200 m2.
In 2010 is het gebouw gerenoveerd.
Quartair is één van de oudst functionerende kunstenaarsinitieven in Den Haag.


Toussaintkade 55 Den Haag www.quartair.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s